- Oklaski: -2
- Otrzymane podziękowania: 1
Zmiana imion
- Wilczyca
-
- Wylogowany
- Ochu
-
- Ochu był wnerwiającym... chwastem.
Mniej
Więcej
2012/06/16 21:02 #8898
przez Wilczyca
Użytkownik Wilczyca odpisał na temat: Zmiana imion
Osobiście dla mnie straszną głupotą była zmiana imion i szczerzę się cieszę, że tego już nie ma. Tylko, żeby jeszcze FFy były lepsze.:/
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Pleiades
-
- Wylogowany
- Rubismok
-
- Sorceress of Inner World
2012/06/18 21:35 #8904
przez Pleiades
Po to, aby np. taki Spoony mógł zrobić z Angelo "Anal", a z Rinoi "A Whore" i potem mamy:
"A Whore's limit break uses Anal"

spoonyexperiment.com/2007/10/05/final-fa...-viii-review-part-7/
Nigdy tego dzieła nie zapomnę XD
Użytkownik Pleiades odpisał na temat: Zmiana imion
DrewniaQ napisał: Swoją drogą to ciekawa jest sprawa ze zmianą imion własnie w ósemce. O ile możliwość zmiany tylko Squallowi i Rinoi idzie zrozumieć bo to dwójka głównych bohaterów. Imiona dla GFów też jeszcze od biedy jestem w stanie ogarnąć ale Angelo i Griever? Po kiego wała?
Po to, aby np. taki Spoony mógł zrobić z Angelo "Anal", a z Rinoi "A Whore" i potem mamy:
"A Whore's limit break uses Anal"

spoonyexperiment.com/2007/10/05/final-fa...-viii-review-part-7/
Nigdy tego dzieła nie zapomnę XD
- Veldrim
-
- Wylogowany
- Glizdobleśnica
-
Mniej
Więcej
- Oklaski: 12
- Otrzymane podziękowania: 2
2012/06/21 11:49 - 2012/06/21 11:53 #8913
przez Veldrim
Użytkownik Veldrim odpisał na temat: Zmiana imion
Według mnie powód całkowitej rezygnacji ze zmiany imion byl bardzo prosty - wprowadzenie głosu postaci nie bardzo umożliwial stosowanie ich w czasie gry, chyba ze za pomoca jakis potworkow w stylu IVONA.U Tidusa to dość głupio wyszlo skoro przez cala gre NIKT nie zwrocil sie do niego po imieniu tylko hej ty!. W takiej 7 zmiana imion dawala pewna mozliwosc zabawy w skojarzenia, i pewnie ludzie zmieniali im imiona jak nie przy pierwszym to przy drugim gameplayu. Cait Sith pewnie dorobil sie wielu nieprzyjemnychg nazw, Barreta nazywano Mr T. czy Reda od Razu Nanaki
W 8 z kolei mysle ze bylo tak. Squall wiadomo - bohater gry i mozna sie ponabijac ze emo. Rinoa i Angelo, tu najlepszym przykladem bedzie ten podany przez Pleiades, jak i mozna zastosowac inne zarty, kazdy w swoim jezyku. Reszta druzyny po prostu nie wymagala tego i juz pewnie nie chcieli kombinowac bo kazdy ma jeszcze nazwisko, zreszta za danie glupiego imienia Quistis, Trepies by nas zatlukli
Summony wiadomo, kazdy nazwie jak lubi, jesli chce, nic to nie zmienia, a mozna Cerberowi dac imie swojego psa, a Doomtrainowi numer pociagu czy tramwaju ktorym codziennie jezdzi.
Zmiana nazwy Grevera to na moj gust po prostu zwrocenie uwagi gracza na detal, na ktory w zyciu by nie popatrzyli, ze fragment finalnego bossa nazywa sie jak breloczek. Ktoś nazwie go Pimpek, a tu na koncu gry atakuje go stwor o imieniu Pimpek i ma zdziw.
Ewentualnie mogli jeszcze liczyc na dodatkowa kase za gadzety do gry i breloczkowi z Grieverem trzeba bylo jakas reklame robic, chociaz tu nie wiem czy te widoczne na allegro sa oficjalne czy z "produkcji na boku"
W 9 z tego co pamietam mozna bylo kazdej postaci zmienic imie, ale to byla ostatnia czesc w ktorej to dzialalo sprawnie
Ja osobiscie imie postaci we wszystkich finalach zmienilem raz. Jak Garnet chciala sie przerobic na Dagger. Po prostu mi sie to skrajnie nie podobalo i przywrocilem jej Garnet

Zmiana nazwy Grevera to na moj gust po prostu zwrocenie uwagi gracza na detal, na ktory w zyciu by nie popatrzyli, ze fragment finalnego bossa nazywa sie jak breloczek. Ktoś nazwie go Pimpek, a tu na koncu gry atakuje go stwor o imieniu Pimpek i ma zdziw.
Ewentualnie mogli jeszcze liczyc na dodatkowa kase za gadzety do gry i breloczkowi z Grieverem trzeba bylo jakas reklame robic, chociaz tu nie wiem czy te widoczne na allegro sa oficjalne czy z "produkcji na boku"
W 9 z tego co pamietam mozna bylo kazdej postaci zmienic imie, ale to byla ostatnia czesc w ktorej to dzialalo sprawnie

Ja osobiscie imie postaci we wszystkich finalach zmienilem raz. Jak Garnet chciala sie przerobic na Dagger. Po prostu mi sie to skrajnie nie podobalo i przywrocilem jej Garnet

Ostatnia edycja: 2012/06/21 11:53 przez Veldrim.