- Otrzymane podziękowania: 1
Ps3 [DLC PSN] Final Fantasy VIII PL ?
- Vaderous
-
Autor
- Wylogowany
- Jednorożec
-
Mniej
Więcej
2010/06/08 22:41 #5135
przez Vaderous
Użytkownik Vaderous stworzył temat: Ps3 [DLC PSN] Final Fantasy VIII PL ?
Witam wszystkich ,mam pytanie .... Gnębi mnie ono od jakiegoś czasu.
Czy wersję PS3 FF VIII z PSN da się spolszczyć ?
[wiem wiem głupie pytanie ,myślę że się nie da ale musiałem spytać]
POZDRAWIAM!
Czy wersję PS3 FF VIII z PSN da się spolszczyć ?
[wiem wiem głupie pytanie ,myślę że się nie da ale musiałem spytać]
POZDRAWIAM!
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- DrewniaQ
-
- Wylogowany
- Walcząca Triada
-
- Chaotic Neutral
Mniej
Więcej
- Oklaski: 31
- Otrzymane podziękowania: 2
2010/06/09 01:13 #5136
przez DrewniaQ
Użytkownik DrewniaQ odpisał na temat: Ps3 [DLC PSN] Final Fantasy VIII PL ?
No to dobrze myślałeś. Nie da się, zbyt nowa technologia jak przypuszczam

- Pleiades
-
- Wylogowany
- Rubismok
-
- Sorceress of Inner World
2010/06/09 08:32 #5138
przez Pleiades
Użytkownik Pleiades odpisał na temat: Ps3 [DLC PSN] Final Fantasy VIII PL ?
Nie znam się dokładnie, ale ta gra musiała byc przekonwertowana od nowa na nowy sprzęt (PSP i PS3), więc różni się tak samo jak wersja PSX od PC. Nie ma chyba odpowiednich narzędzi, aby w ogóle za spolszczenie się wziąć.
- dworkop
-
- Wylogowany
- Grendel
-
- Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni...
2011/07/03 07:57 #6926
przez dworkop
i zobaczyc strukturę całej gry 
chyba programem psx2psp da się konwertować pliki pbp na iso ...myślę oraz wszystkie CD'ki są scalone, ale chyba mozna by było coś wykombinować
)...
oczywisie mogę się mylić
Użytkownik dworkop odpisał na temat: Ps3 [DLC PSN] Final Fantasy VIII PL ?
można by było plik eboot.pbp wypakowaćPleiades napisał: Nie znam się dokładnie, ale ta gra musiała byc przekonwertowana od nowa na nowy sprzęt (PSP i PS3), więc różni się tak samo jak wersja PSX od PC. Nie ma chyba odpowiednich narzędzi, aby w ogóle za spolszczenie się wziąć.

chyba programem psx2psp da się konwertować pliki pbp na iso ...myślę oraz wszystkie CD'ki są scalone, ale chyba mozna by było coś wykombinować

oczywisie mogę się mylić

- Robin
-
- Wylogowany
- Ifryt
-
2011/07/03 08:37 #6928
przez Robin
Użytkownik Robin odpisał na temat: Ps3 [DLC PSN] Final Fantasy VIII PL ?
Pożyjemy, zobaczymy
Od czasu stworzenia plugina, który pozwala kupować oryginalne gry z PS Store na CFW, jest możliwość na dogrzebanie się do gry. Może kiedyś uda się wydać taką wersję spolszczenia, która będzie działać na niemalże każdej oryginalnej wersji gry, czyli włącznie z tą z PS Store (ale tylko na PSP) oraz we wszystkich wersjach językowych. To jednak będzie wymagać współpracy z innymi osobami, bo nie mam zamiaru kupować wersji niemieckiej/włoskiej/hiszpańskiej/francuskiej.

- szczuru
-
- Wylogowany
- Glizdobleśnica
-
- eŁDeZet Ma(j)ster
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2013/03/17 23:15 - 2013/03/17 23:16 #9572
przez szczuru
by szczuru® 2013
Użytkownik szczuru odpisał na temat: Ps3 [DLC PSN] Final Fantasy VIII PL ?
Sorry za odkopanie tematu ale chciałem tylko potwierdzić, że FFVIII spolszczone śmiga praktycznie bezbłędnie na PS3 - zarówno z CD jak i z ISO (cue/bin dokładnie - od niedawna multiMAN na CFW pozwala na uruchamianie gier PSOne z obrazów płyt - BEZ Cobry). Grę właśnie skończyłem na PS3 i żadnych błędów technicznych nie znalazłem (po za "naturalnymi" lekkimi artefaktami graficznymi spowodowanymi emulacją a nie spolszczeniem). Jedynym problemem było u mnie to, że patch na zdjęcie zabezpieczeń z PAL-owej wersji gry u mnie nie działał (gra się zwieszała zaraz bo ekranie startowym PSX-a - zarówno na PS3 jak i na ePSXe 1.6.0 i nowszych [1.5.2 "fabrycznie" omija to zabezpieczenie] ). Pośrednio to rozwiązałem - użyłem tego patcha:
Patch
A dlatego "pośrednio" gdyż po zaaplikowaniu tego patcha nie działa zmiana płyt (po włożeniu następnego dysku/zmianie ISO wyświetla się "nieprawidłowy dysk"). Jako, że FFVIII umożliwia zapis przed zmianą dysku zbytnio się tym nie przejąłem
Patch
A dlatego "pośrednio" gdyż po zaaplikowaniu tego patcha nie działa zmiana płyt (po włożeniu następnego dysku/zmianie ISO wyświetla się "nieprawidłowy dysk"). Jako, że FFVIII umożliwia zapis przed zmianą dysku zbytnio się tym nie przejąłem

by szczuru® 2013
Ostatnia edycja: 2013/03/17 23:16 przez szczuru.